Komos Festival 2018 er aflyst

– visse dele består

 

En pludselig afgørelse fra Fredningsnævnet betyder, at Københavns folk- og
americana-festival, Komos, med stor beklagelse er nødt til at aflyse årets udgave, der skulle have fundet sted i Kongens Have den 22. og 23. juni. Men selvom festivalens gæster må vente til næste år med at se Komos tilbage i fuldt flor, er der dog et plaster på såret – for ikke alt er aflyst.

Ambitionsniveauet fejlede intet på Komos Festivals andet år, hvor internationale stjerner som Jason Isbell, Seasick Steve, George Clinton og Ben Harper samt mange flere allerede var skrevet på plakaten. Ligeledes var der indgået aftale med Slots- og Kulturstyrelsen samt Københavns Kommune om, at festivalen endnu en gang skulle finde sted i Kongens Have og være et kulturelt flagskib midt i byens hjerte. Det har en afgørelse fra Fredningsnævnet imidlertid sat en stopper for, da det er blevet besluttet helt at stoppe indhegnede arrangementer i netop Kongens Have.

Efter at have undersøgt en lang række andre potentielle lokationer, har arrangørerne af Komos nu besluttet at aflyse årets festival og vente til næste år fremfor at skynde noget halvhjertet igennem.

Vi er selvfølgelig enormt ærgerlige over den pludselige beslutning, da vi virkelig har fået stablet et godt line-up på benene og i det hele taget forberedt en rigtig god festival, men vi er ikke i tvivl om, at en aflysning er det bedste at gøre i den her situation. Vi er en festival, der insisterer på høj kvalitet hele vejen rundt, og vi føler ikke, at vi vil kunne leve op til vores ideal, hvis vi bare fire måneder før afvikling pludselig skal til at finde en ny festivalplads. Vi kommer stærkt tilbage med ny og passende lokation næste år.
– Sigurd Hartkorn Plaetner, talsmand og pressechef for Komos Festival.

 

George Clinton, Jason Isbell og flere kommer alligevel

 

Godt nok er selve festivalen som samlet arrangement aflyst for i år, men arrangørerne arbejder netop nu på at placere så mange af koncerterne som muligt rundt omkring på forskellige spillesteder landet over under paraplyen “Komos Presents”. På Komos hjemmeside og facebook vil man løbende offentliggøre de koncerter, som det lykkes at placere på andre spillesteder. Indtil videre er der tale om:

Ben Harper – DR Koncerthuset, København d. 23. juni – billet via DR Koncerthuset
George Clinton & Parliament Funkadelic – Posten, Odense d. 23. juni – billet via www.postenlive.dk
Lindi Ortega – Hotel Cecil, København d. 23. juni – billet via Ticketmaster.dk
Jason Isbell and The 400 Unit – Posten, Odense d. 22. juni – billet via www.postenlive.dk
Lucky Chops – Pumpehuset, København d. 23. juni – billet via Ticketmaster.dk

Billetter købt til Komos Festival i Kongens Have hos den officielle billetudbyder, Billetlugen, refunderes af Billetlugen. Billetlugen tager kontakt til billetkøbere via e-mail. Grundet omstændighederne har Komos også valgt at tilbagebetale det gebyr, der er lagt på billetkøb.

Spørgsmål kan rettes til Billetlugens kundeservice på telefon +45 70 263 267 eller via e-mail til kundeservice@billetlugen.dk

Komos vender stærkt tilbage den 21. og 22. juni 2019 i de rigtige rammer.